Title: 

"Digitalisaation myrskyn silmästä löytyy aina ihminen"

Data Group Kuopio on vahvistanut rivejään, kun myynti- ja talousjohtajaksi nousi 44-vuotias kahden lapsen perheenisä Jarmo Liukkonen. Nuoruutensa ulkomaankomennuksien jälkeen Jarmo on asunut pääasiassa Kuopiossa. Tutustu Jarmoon ja hänen ajatuksiin nykyisestä työstä, digitalisaatiosta sekä uusista vaikutteista nykypäivän yrityksissä.

Historia ja nykytilanne
Työkokemukseni voidaan jakaa kolmeen merkittävimpään alaan. Myyntityöhön tietotekniikan saralla, toimisto- ja talousalan töihin sekä ääniteknikon töihin.

Myyntityön aloitin vuonna 1995 silloisessa Savon Tietokeskuksessa eli nykyisessä DataGroup Kuopiossa. Työskentelin Savon tietokeskuksessa vuoteen 2008 asti, jolloin kypsyi ajatus siitä, että jos en nyt lähde kokeilemaan jotain muuta, niin olen loppuelämäni täällä. Kyseisen päätöksen jälkeen työelämääni on sisältynyt niin myyntityötä kuin talous- ja toimistoalan töitä. Lisäksi olen työskennellyt osittain harrastuksena ääniteknikkona lähes kolmekymmentä vuotta. Perustin äänitekniikan alalle sivutoimisen yrittäjyyden vuonna 2002.

Juuri ennen DataGroup Kuopioon paluutani syvensin tietoja ja taitojani opiskellen vuoden Savonia-ammattikorkeakoulussa taloushallinnon erikoisasiantuntija -koulutuksessa. Nautin opiskeluajasta todella paljon yli 20 vuoden tauon jälkeen

Vastuu ja Data Group Kuopio
Vastuullani on ennen kaikkea kehittää DG Kuopion taloutta ja myynnin puolella aktivoida ja sparrata myyjiä. Rakennan siis talous- ja myyntipuolta aivan uudelle tasolle. Tärkeintä on saada palvelumyyntiämme eteenpäin, sitä kun ei voi täysin automatisoida. Mielestäni parhaiten toimivat yritykset pystyvät tarjoamaan oikeanlaisia ja -kokoisia ratkaisuja olemalla asiakkaan kanssa läsnä.

Vaikkakin palveluasetelma on IT-kehityksen myötä rakenteellisesti muuttunut, ei asiakasta vieläkään jätetä yksin. Esimerkiksi etä- ja valvontapalveluiden merkitys on kasvanut ja niillä voidaan pitää entistä parempaa huolta, että asiakkaan toimintakyky säilyy.

Meillä pyritään tutustumaan aina ensin asiakkaan ympäristöön - miksi ja mitä asioita tehdään. Näin voidaan antaa valistunut näkemys, millaista apua tarvitaan viemään yrityksen liiketoimintaa eteenpäin. Ydintavoitteenamme on tyytyväinen IT-käyttäjä, jonka kautta syntyy asiakkaillemme hyviä kokemuksia IT:stä.

Mitä digitalisaatio on tänä päivänä
Erittäin tärkeää on huomioida koko liiketoiminnan murros ja digitalisaation räjähdysmäinen kehitys. Tämä on valitettavasti jättänyt aukkoja yritysten toimintamalleihin ja prosesseihin, joita liiketoiminnassa tulee myös kehittää toimintakyvyn säilyttämiseksi.

Digitalisaatiossa onnistuvien yritysten menestymismahdollisuudet ovat suuret ja yritykset voivat saavuttaa etuja kilpailijoihinsa nähden. Toimialasta riippuen koko yrityksen toiminnan pieneneminen on valitettava totuus, jos työkalut eivät ole ajan tasalla. Esimerkiksi tilitoimistot ovat hyvä esimerkki nopean kehityksen ja reaaliaikaisen tiedon saralla.

Epäonnistuminen ja onnistuminen?
Epäonnistumista on se, kun yrittäjä ja yritys ei saa täysipainotteisesti harjoittaa omaa liiketoimintaansa työkalujen ja ympäristön sakatessa. Voidaan puhua merkittävistäkin rahallisista menetyksistä, jos ympäristö ei toimi. Onnistuminen taasen tulee itselle yleensä palautteen kautta. Systemaattinen keskustelun käynti tuo tuloksia, jolloin saadaan myös validoitua asiakkaalle tehdyt toimenpiteet.

Tulevaisuus
Jatkuva kehitys on välttämätöntä. Siinä meillä DG:llä on erinomaiset mahdollisuudet pysyä kehityksen mukana. Kun liiketoimintaa kehitetään positiiviseen suuntaan, synnyttää se samalla myös haasteita. Sitä ei pidä unohtaa. Riippuen toimialasta, digitalisaatioon on reagoitava. Erityisen tärkeää on muistaa, että ihminen on kuitenkin se, joka tekee tarvittavat työt ja päätökset. Siellä kaikkien pilvipalveluiden, applikaatioiden ja IT-laitteiden keskellä on ihminen, jonka kanssa töitä tehdään.

Motto
"Näkyvä aktiivisuus ulospäin rakennetaan mahdollisimman paljon positiivisuuden kautta."

-Jarmo Liukkonen

Ajankohtaista

14.05.2020

  Asiakkuuspäällikkö Sinulla on hyvät myynti- ja neuvottelutaidot, huumorintajua, vankkaa kokemusta ja tuloksia B2B-myynnistä ja olet...

11.05.2020

Muutokset näkyvät teille siten, että 13.5.2020 alkaen voitte valita vaihdepalvelusta neljästä eri vaihtoehdosta suoraan oikean yksikön...

29.04.2020

 Tiedote asiakkaille ja yhteistyökumppaneille 29.4.2020 Uudistamme DG Business 365 viestintäratkaisuamme ja jatkossa tavoitat...

16.03.2020

Hei asiakkaamme!  Kaiken tämän myllerryksen keskellä Data Groupin toiminta pyritään pitämään niin normaalina, kun mahdollista. Olemme...