Title: 

Data Group Uutiskije Joulukuu 2019

Kuinka suomalaiset yritykset hyödyntävät tietotekniikkaa?


IT-palvelut ja -tuotteet kehittyvät huimaa vauhtia, ja uusia mahdollisuuksia avautuu jatkuvasti. Halusimme selvittää, miten Suomalaiset yritykset hyödyntävät tekniikkaa nyt, ja kuinka voisimme auttaa heitä paremmin tulevaisuuden haasteissa.

Haastattelimme yrityksiä eri toimialoilta ja kysyimme mm. minkälaisia ratkaisuja on käytössä, mitä ongelmia tyypillisesti tulee eteen, ja millaisia toiveita yrityksillä on IT-palveluntarjoajan suhteen.

Paikallista, kasvokkain tapahtuvaa palvelua arvostettiin. Ne, joilla paikallinen kumppani hoiti IT-asioita, olivat pääosin tyytyväisiä nykytilanteeseen, jossa heidän ei itse tarvitse käyttää aikaa ratkaisujen miettimiseen. 

Suurimmalle osalle haastatelluista yrityksistä IT on kuitenkin monimutkaista ja ostaminen hankalaa. Palvelut ja laitteet ovat hajanaisia, eikä kokonaisuudesta usein vastaa kukaan. Siksi moni mahdollisuus tehostaa toimintaa ja säästää kustannuksia jää käyttämättä. Myös budjetointi koettiin vaikeaksi.
 

Kuinka IT-asiat sujuvat teillä?


Kuulisimme mielellämme, miten IT-asiat sujuvat teillä nyt.
Mikä toimii, ja missä olisi parantamisen varaa? 
 
Ota yhteyttä ja kerro lisää!
Usein käy niin, että emme kehtaa pyytää ergonomisempia työvälineitä, ennen kuin lääkäri määrää.

Ergonomiaan vaikuttavat välineiden lisäksi niin valaistus kuin työasentokin.

Lue lisää
Suojattu muistitikku pitää tiedot salassa

Muistitikulle tallennetaan usein tietoa, jota ei haluta levittää julkisesti. Muistitikkujen tiedot voi onneksi salata, jolloin tietoihin ei päästä käsiksi kuin oikealla salausavaimella.

Lue lisää

Data Groupin ja Fujitsun pitkäaikainen
yhteistyö tuo luottamusta


Kun ratkaisuja suunnittelevat henkilöt tuntevat ja luottavat toisiinsa, palautteen avulla voidaan kehittää uusia parempia ratkaisuja ja yhteistyöllä vaikeammatkin toteutukset ovat mahdollisia.

Databros Services Oy (DG Seinäjoki) valittiin Fujitsu Select Partner of the Year 2019 -kumppaniksi Fujitsu Forumissa, Münchenissä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Suomessa tekoälyn huippuosaamista – tekniikkaa hyödynnetään kuitenkin vähän
(Tivi)


Suomalainen tekoälymarkkina lähestyy jo tuhatta yritystä. Elokuussa Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla laski, että Suomessa on 947 tekoälyä kehittävää tai sitä liiketoiminnassaan hyödyntävää yritystä.

Lue lisää
Androidissa vakava haavoittuvuus, jolla viedään käyttäjän rahat – ”Tällaista emme ole ennen nähneet” (Mikrobitti)

Tämän tästä suurimmista sovelluskaupoistakin löytyy haitallisia luomuksia. Nyt on havaittu Android-käyttöjärjestelmän haavoittuvuus, jota hyödyntäviä sovelluksia on runsaasti liikkeellä.

Lue lisää
28.11.2019 Levyjärjestelmissä olleet ongelmat aiheuttaneet tietojen menetyksiä
Viime aikoina Kyberturvallisuuskeskuksen tietoon on tullut useampi IT-järjestelmähäiriö, jossa levyjärjestelmän vikasietoisuudesta (RAID) huolimatta tietoja on menetetty.
> Lue lisää

26.11.2019 Suomi aloittaa älylaitteiden turvallisuuden varmistamisen ensimmäisenä Euroopassa – uusi Tietoturvamerkki auttaa kuluttajia tekemään turvallisempia kodin älylaitehankintoja
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on tänään julkaissut Tietoturvamerkin. Merkki takaa kuluttajalle, että laitteen tietoturvan perusominaisuudet ovat kunnossa. 
> Lue lisää

22.11.2019 Näin soitat hätäpuhelun verkon häiriötilanteessa
Operattorin verkon häiriötilanne voi vaikeuttaa hätäpuhelun soittamista. Häiriöistä huolimatta hätäpuhelun voi soittaa sammuttamalla puhelimen, kytkemällä sen uudelleen päälle ja soittamalla hätäpuhelun, kun se kysyy suojakoodia tai PIN-koodia.
> Lue lisää
 

370 IT-asiantuntijaa käytettävissäsi.

Data Group Kuopio - Kajaani
Asiakkuuspäällikkö
Jarmo Liukkonen
jarmo.liukkonen@datagroup.fi
050-5057467
vaihde: 017-2652 111

Ajankohtaista

14.05.2020

  Asiakkuuspäällikkö Sinulla on hyvät myynti- ja neuvottelutaidot, huumorintajua, vankkaa kokemusta ja tuloksia B2B-myynnistä ja olet...

11.05.2020

Muutokset näkyvät teille siten, että 13.5.2020 alkaen voitte valita vaihdepalvelusta neljästä eri vaihtoehdosta suoraan oikean yksikön...

29.04.2020

 Tiedote asiakkaille ja yhteistyökumppaneille 29.4.2020 Uudistamme DG Business 365 viestintäratkaisuamme ja jatkossa tavoitat...

16.03.2020

Hei asiakkaamme!  Kaiken tämän myllerryksen keskellä Data Groupin toiminta pyritään pitämään niin normaalina, kun mahdollista. Olemme...