Title: 

Virtualisointi on tänä päivänä arkea - Huolehdi tarpeellisesta varmistuksesta

Monilla yrityksillä varmistukset eivät ole ajan tasalla, tämä on surullisen yleinen tilanne. Tahtoo olla niin, että asiat varmistetaan pelkästään tiedostotasolla ja unohdetaan virtuaalipalvelinten varmistukset. Jälkimmäinen on kuitenkin nykyään yksi varmistuksen elinehtoja.

Syy tähän yleisesti on, ettei asiaa olla mietitty tarpeeksi syvällisesti. Yleensä tilanne ja sen vakavuus huomataan, kunnes on niin sanotusti “löysät housussa”.

Yrityksen on hyvä aloittaa etsimällä konkreettinen vastaus siihen paljonko maksaa, jos esim. yrityksen AD-palvelin* sekoaa ja kaikki joudutaan asentamaan alusta alkaen uudestaan ja palauttamaan tiedostot varmistuksista. Aikaresurssin näkökulmasta tähän projektiin palaa helposti parin työpäivän verran.

Tätä päivää on erityisesti se, että varmistukset toteutetaan virtuaalikonetasolla, joten palautukset voidaan tehdä joko tiedostoista tai palauttaa koko VM** jopa lennosta. 

Sähköposti on sellainen työkalu, jonka kautta tulee jatkuvasti viestejä, joissa piilee mitä erinäisempiä uhkia, vaikka tietoturva olisikin ajan tasalla. Pahimpia lienevät salausvirukset. 

Edellä esitetyllä virtualisointiratkaisulla olemme pelastaneet useita yrityksiä täydelliseltä katastrofilta ja säilyttäneet heidän toimintakykynsä harmin sattuessa.

Turvallisia kevättöitä toivottaen, 

Ari Ollikainen
DG Tuki

 

*AD palvelin = kirjautumispalvelin, missä on käyttäjien hallinta ja yleensä myös kaikki yrityksen data (yrityksen tietojärjestelmän aivot)

 **VM = Virtual Machine (virtuaalikone, esim. palvelin)

Ajankohtaista

18.07.2019

  Etsimme nyt kahta työntekijää, jotka ymmärtävät IT-järjestelmistä (työasemat, palvelimet,  virtualisointi, verkot, O365-...

31.08.2018

Data Group Kuopio on jo pitkään toimittanut IT-kokonaisratkaisut Savon alueen huippu-urheilujoukkueelle - KuPSille. Markkinointipäällikkö...

21.12.2017

Data Group Kuopio on vahvistanut rivejään, kun myynti- ja talousjohtajaksi nousi 44-vuotias kahden lapsen perheenisä Jarmo Liukkonen....

19.07.2017

Fantasia Works Oy on vuonna 2000 perustettu elämyksellisten tilojen suunnitteluun ja rakentamiseen keskittynyt yritys, joka työllistää...